Zo post je weer op instagram

door: Debora Boon •

Zo post jij weer op instagram; + bewezen stappenplan | Herken je Merk

Herken je dat gevoel van enthousiasme wanneer je vol energie en zelfvertrouwen begint met het delen van je creatieve ideeën op Instagram? Na verloop van tijd merk je echter dat de energie langzaam begint af te nemen en dat je steeds meer moeite hebt om te blijven posten. Hoe dat komt en wat de oplossing is, lees je in deze blog.

Ontdek waarom je energie afneemt op Instagram en hoe je deze creatieve blokkades kunt overwinnen

Je begint vol energie en zelfvertrouwen. Elke keer post je iets nieuws, je volgers reageren enthousiast, en je voelt je in de flow. Het geeft je een kick om je creativiteit te delen en feedback te ontvangen.

Maar dan, langzaam maar zeker, verandert er iets. De energie begint te verminderen. Elke keer als je probeert te posten, lijkt het alsof er een onzichtbare muur opduikt. Waar je eerder moeiteloos ideeën had, voelt het nu alsof je hoofd leeg is. Je begint meer tijd te besteden aan de projecten van anderen, je eigen plannen steeds verder naar achteren schuivend. Het is alsof je bewust kiest om in de schaduw te staan.

Ik ken het gevoel. Maanden gingen voorbij en ik vroeg mezelf af: waarom?

De invloed van je vroege ervaringen en het niet posten op Instagram.

In ons leven worden we beïnvloed door onze ervaringen en patronen die we hebben opgedaan in ons gezin van herkomst. Een voorbeeld hiervan is perfectionisme. Telkens wanneer we proberen te groeien en onszelf te ontwikkelen, kan het perfectionisme weer opduiken als een dun laagje dat afgepeld moet worden. Dit patroon herhaalt zich keer op keer, totdat we leren er op een neutrale manier naar te kijken en het te begrijpen.

Transformeer Instagram-posts in krachtige contactmomenten met je klanten

Stel je voor dat elke keer als je post op Instagram een contactmoment met je klant is. Je weet dat jouw dienst en expertise een verschil kunnen maken in het leven van je klant. Je hebt dromen en doelen die je wilt nastreven en dat begint met zichtbaar zijn door middel van posten op Instagram.

4 stappen om creatieve blokkades te herkennen en te overwinnen op Instagram

Stap 1 – identificeer het probleem – Wat voel je precies? Voel je je zwaar, onrustig, druk?

Stap 2 – Wat maakt dat je dit ervaart? Waarom voelt het zwaar, wat maakt dat je je onrustig voelt?

Stap 3 – Leg het op de weegschaal. Als je het probleem niet hebben hoe zou dat voelen?

Stap 4 – Heb je het gelokaliseerd, kijk dan samen met iemand wat de oorzaak is. Wat is de oorzaak, wat is de reden dat je druk ervaart.

Ontdek hoe je energiek blijft en groeit met je onderneming via inspirerende Instagram-posts

Het krijgen of ontvangen van ideeën kun je leren en trainen. In ieder geval krijg je waarschijnlijk de beste ideeën wanneer je hersenen zich laten inspireren. Het delen. Het kompas is een manier om je enthousiast en dingen gedaan te krijgen. Zo inspireer en groei je met je onderneming.

Onze 3 best gelezen blogs van het afgelopen jaar.