Wat betekent vormgeving, reclame

door: Debora Boon •

Wat is vormgeving?

De betekenis van vormgeving is het maken van ontwerpen voor een reclamecampagne. Dat kan gaan over een website ontwerp, advertentie, posters, flyers of andere visuele ontwerpen.

Wat is ambachtelijke vormgeving?

Onder ambachtelijke vormgeving versta ik het verwerken van natuurlijke materialen. Zoals illustraties, papier, of foto’s met natuurlijke materialen. Zoals hieronder een voorbeeld. Je ziet hierin dat er “rauw” uitziet en geeft een ambachtelijke uitstraling, dat komt hierdoor door de fotografie en robuuste logo.

Sfeerbeeld van een winkel

Digitale vormgeving

Authentieke vormgeving, laten maken, slager, stoer, zwart

Gedrukte vormgeving

Huisstijl ontwikkelen, slagerij van koppen

Wat zijn de aspecten van vormgeving?

De 5 aspecten van vormgeving zijn kleur, ruimte, licht, compositie en vorm. Elk ontwerp of kunstwerk kijk je volgens deze principes ernaar.

Hoe krijgt een vormgever een opdracht?

Een vormgever krijgt bij grotere bedrijven een taak van de marketier of conceptbedenker om reclame te ontwerpen bij een concept. Bij zzp’ers en Mkb’ers merk je dat een vormgever de gehele reclame op zijn bordje krijgt. Hier zal je ook mogen scholen in marketing en sales om tot een reclame te komen dat gaat werken voor hen. Wil je leren reclame maken?

Hoe krijgt een vormgever klanten?

Er is veel vraag naar vormgevers, vooral voor sociale media. Maak zelf een social media aan en biedt je diensten aan of ga langs bedrijven. Wil je als vormgever reclame maken? Bij deze cursus stoom ik je klaar hoe je ontwerpt, waar je rekening mee houdt, hoe je marketing en sales doet zodat jij voor bedrijven kan werken met hetzelfde concept.

Wat is belangrijk bij vormgeving?

Belangrijk in de vormgeving is balans, balans in contrast, balans in kleur, balans in tekst en visuals. Dat alle teksten leesbaar is voor je klanten. Als je voor zzp’ers en MKB’ers de vormgeving doet dan komt ook marketing en sales erbij kijken, want reclame werkt alleen als vormgeving en sales bij elkaar komen.

En bij vormgeving is het ontzettend belangrijk om een huidige huisstijl te kunnen implementeren in de vormgeving zoals hieronder.

Template voorstel (van marketier of canva)

van template naar huisstijl, harmonie, huisstijl

vormgevingsaspecten van een bedrijf

Instagram template ontwerpen, laten ontwerpen, vormgeving, instagram

vormgeving voor social media

Instagram template laten ontwikkelen,

Hoe helpt vormgeving je bedrijf met meer omzet?

Ja! Uit onderzoek van BNO laat zien dat je 20% meer winst ontvangt door een goed doordachte vormgeving. Ook 85% heeft vertrouwen in een bedrijf die zich professioneel profileert. Win, win situatie dus.

Leren vormgeven?

Herken je Merk heeft speciaal een opleiding (cursus) gemaakt van 8 weken waarin jij alle stappen van vormgeving ontdekt en toepast op je eigen bedrijf of die van je klant. Ontdek Brand je Merk voor vormgevers.

Onze 3 best gelezen blogs van het afgelopen jaar.

Mailfunnel, problemen, mailblue, mailchimp
Mailfunnel, problemen, mailblue, mailchimp
oprechte reclame, hart, spiritualiteitHerken je Merk