door: Debora Boon • Vormgeving

Hoe laat je een vormgeving maken die jij voelt en ervaart zoals in je gedachte?

Hoe bepaal je welke vormgeving bij jou past?

Misschien herken je het wel, je ziet iets leuks bij je collega op haar instagram en je gaat dat ook eens proberen. Je bent uiteindelijk urenlang aan het schuiven met foto’s, kleurvlakken en stukjes tekst. Je laat je snel afleiden door nieuwe trends en hypes.

Je weet hierdoor niet zo goed wat je wilt met de vormgeving van je bedrijf. Het gevolg? Een onoverzichtelijk geheel met verschillende uitingen, zonder focus, rode draad en herkenning. Dat is zonder, je wilt immers klanten helpen met jou expertise en kennis. Dat is waarom je je bedrijf bent gestart. In deze blog laat ik je zien hoe je een vormgeving kunt maken zoals je bent. 

Terug naar de basis van je bedrijf

Belangrijk is om terug te gaan naar de basis van je bedrijf. Onder basis versta ik je visie, de klanten waarbij je hart een sprongetje maakt en jouw persoonlijkheid. Het is een hele inspirerende reis om in deze onderwerpen te duiken. Je ontdekt namelijk een diepere laag in je bedrijf en als persoon.

Wanneer is het tijd om je vormgeving te laten maken?

Eigenlijk altijd; Want als jij jezelf wilt laten zien mag je delen wie je bent. Hoe fijn is dat als je handvaten hebt, als je een stevig fundament hebt om jezelf te laten zien. Vormgeving fugeert als een stevig fundament met kaders.

Als starter je vormgeving laten ontwerpen

Als starter zou ik op zelfontdekking tocht gaan met handvaten van een cursus. Als je net start met je onderneming verandert je klant, verandert je perspectief omdat je alle ideeën aan het uitproberen bent in het werkveld. Door te testen kom je tot nieuwe inzichten en ontdekkingen.

Een ideale cursus is de Brand je Merk cursus, hierin wordt je stap voor stap meegenomen in het ondernemerschap, het creëren van je huisstijl en hoe je reclame te maakt voor je bedrijf vanuit plezier. Zodat je de eerste of nog meer klanten kunt verwelkomen.

Als ondernemer je vormgeving laten ontwerpen

Als jij al een tijdje meedraait in het ondernemerschap zou ik je vormgeving laten ontwerpen. Dat omdat een vormgever meer ziet dan jij, zij zien een groter perspectief met praktische tools die je online in kunt zetten voor je website, instagram of mailing.

Vertel aan de vormgever wat je visie is, waar je naartoe wilt groeien. Hoe klanten zich voelen als ze in aanraking met jou komen, wat de resultaten zijn. Dit zijn hele mooie kaders om als vormgever in te tappen. Hoe helder jij weet te vertellen wie je bent, wat je visie is en wat je doet hoe beter zij een vormgeving voor je bedrijf kan realiseren.

Voorbeelden van vormgeving

Voor een vormgeving traject

before voorbeeld, vormgeving, huisstijl

Sfeer van het bedrijf

Na een vormgeving traject

Speelkaarten laten bedrukken, op maat ontwerp

Voor een vormgeving traject

Sfeer van het bedrijf

Na een vormgeving traject

Illustratie, bedrijven, laten maken, productillustratie

Hoe komt vormgeving tot stand dat je bedrijf reflecteert?

Dit vind ik zelf het allerleukste stuk. We koppelen eigenschappen van je bedrijf, visie en waarden naar kleuren, vormen, lettertypes en fotografie. Want bij iedere kleur, structuur of vorm krijg je een bepaald gevoel. Dat doet Herken je Merk op basis van intuïtie en een dosis praktijkervaring.

Hoe komt een vormgeving tot stand voor je bedrijf?

+ Stel veel vragen aan je tot ik glimmende ogen ervaar. Dat moment sla ik bewust op.
+ Tijdens het creëren van je vormgeving ga ik iedere keer terug naar dat moment waarin je straalde. Voel wat voor sensaties ik ervaar, wat straal je uit, hoe voelt dat, welke kleuren en fotografie kan ik daaraan koppelen?
+ Na het creëren van een moodboard laat ik dit minimaal een week liggen.
+ Check ik in bij je moodboard, het moment en bij jou. Ervaar ik op alle drie de vlakken nog hetzelfde?
+ Daarna begin ik met echt elementen van je vormgeving te ontwikkelen, denk aan een website, visitekaartje, Instagram of andere elementen die jij nodig hebt om reclame te maken voor je bedrijf

Zo ervaren klanten jouw in je praktijkruimte, online of via een telefoongesprek dezelfde beleving. En die ervaring is goud waard. Geeft herkenning, vertrouwen en verbinding met je klant. Dat zorgt voor groei in je bedrijf. 

Wil jij je vormgeving laten ontwikkelen? stuur een mailtje naar info@herkenjemerk.nl zodat we kennis met elkaar kunnen maken.
Wil jij je vormgeving zelf ontwikkelen? Bekijk de Brand je Merk cursus die je stap voor stap meeneemt in dit proces.

Save for later @pinterest

psychologie, productfoto, afbeeldingHerken je Merk
effectieve product afbeelding, reclame, vormgeving maken
product, musthave, reclame, hart