door: Debora Boon • Vormgeving

Hoe laat je een vormgeving maken die jij voelt en ervaart zoals in je gedachte?

Hoe bepaal je welke vormgeving bij jou als coach past?

Misschien herken je het wel, je ziet iets leuks bij je collega op haar instagram en je gaat dat ook eens proberen. Je bent uiteindelijk urenlang aan het schuiven met foto’s, kleurvlakken en stukjes tekst. Je laat je snel afleiden door nieuwe trends en hypes.
Je weet hierdoor niet zo goed wat je wilt met de vormgeving van je bedrijf. Het gevolg? Een onoverzichtelijk geheel met verschillende uitingen, zonder focus, rode draad en herkenning. Ik heb dit zelf als vormgever 5 jaar lang gehad en wist al die tijd niet waar het aan lag. Dit is de reden waarom ik deze blog deel, misschien helpt het in jouw reis.

Terug naar de basis van je bedrijf

Belangrijk is om terug te gaan naar de basis van je bedrijf. Onder basis versta ik je visie, je doelgroep en jouw persoonlijkheid. Het is een hele inspirerende reis om in deze onderwerpen te duiken. Je ontdekt steeds meer de richting waar je naartoe wilt. Herken je Merk helpt je als je het even niet weet.

Wanneer is het tijd om je vormgeving te laten maken?

Als jij het grote plaatje voor je ziet dan zou ik pas naar een vormgever stappen. Als jij weet wie je bent en wat je wilt bereiken kan een vormgever dit feilloos vertalen naar een ontwerp.

Dit ontwerp zal als basis fungeren van jouw bedrijf. Het is een ontwerp dat door de jaren heen zal veranderen omdat jij als mens en ondernemer verandert.

Nadat je basis vormgeving hebt staan is het handig om elk halfjaar even te bekijken of de richting van je bedrijf nog goed past bij de vormgeving. Als je samen met iemand je diensten en processen naloopt kom je er snel achter of je vormgeving bijgesteld moet worden.

Hoe koppel je een bedrijf aan vormgeving?

Dit vind ik zelf het allerleukste stuk. We koppelen eigenschappen van je bedrijf naar kleuren, vormen, lettertypes en fotografie. Want bij iedere kleur, structuur of vorm krijg je een bepaald gevoel. Als jouw bedrijf bijvoorbeeld de kleur groen heeft als betekenis geeft dat een indruk van rust, streven naar harmonie, sociaal en eerlijk. De kleur bruin staat voor warmte, stabiliteit en bescheidenheid.

Vraag daarom zeker aan de vormgever waarom voor een bepaalde kleur is gekozen. De eigenschappen van alle elementen van de vormgeving weerspiegelt jou als persoon en als bedrijf. Als je structureel al deze componenten gebruikt zet je een stevige vormgeving neer.

Zo ervaren klanten jouw in je praktijkruimte, online of via een telefoongesprek met hetzelfde gevoel en beleving. En die ervaring noem je een Merk.

Wil jij vormgeving laten maken waarbij klanten je gaan herkennen? 

Save for later @pinterest

duurzame reclame makenHerken je Merk
kracht van herhaling met brandingHerken je Merk