Je bedrijf online laten zien vanuit het hart

Vorig jaar sprak ik een verlangen uit om ondernemers te helpen op een eerlijke en zuivere manier te communiceren. Zonder al die opgelegde regels vanuit marketing en meer vanuit het hart.

In eerste instantie dacht ik dit te kunnen bereiken met vormgeving maar ik ben er wel achter dat hoe mooi je design ook is het zal je niet verder brengen als de basis van je onderneming niet staat.

Je klant waar je energie van krijgt

Als zichtbaar zijn niet lukt merk ik vaak op dat we in ons hoofd zitten en ons hart even vergeten. Je hart is de doorgang naar stroming, fun, plezier en klanten aantrekken. Alles is er al, ook jouw ideale klant. Want sluit zo eens je ogen en bedenk een die ene leuke klant waar je een trots gevoel van kreeg. Waar je van wakker lag hoe je die nog beter kan helpen of hoe ze gegroeid zijn.

Jezelf online laten zien maar niet weten hoe

Kun je nog meer inzoomen, welke situatie zat je klant? Zelf zag ik de ondernemer die heel veel expertise en kennis heeft maar zichzelf vaak op de achtergrond plaatst. Het anderen naar hun zin maakt en soms zichzelf even vergeet. Online zichtbaarheid vergt dat je jezelf in het middelpunt zet.

Vanuit je hart je bedrijf laten zien

Ik zie en voel bijv. dat ondernemers zoveel te bieden heeft in hun vakgebied maar laat zich nog niet online zien. Ik word enthousiast van hun kennis, diepgang en wijsheid waar je alleen achter komt als je met ze in gesprek gaat. Ze beseffen zelf nog niet hoeveel kennis, diepgang en wijsheid ze hebben en ondernemen volledig achter de schermen. Wat ook goed afgaat want anderen zien ook dat talent en wijsheid in hen.

De ondernemers zijn weinig actief bezig met promoten of het delen van hun verhaal op Instagram of hun website. Het geeft namelijk het gevoel van moeten waardoor ze dichtslaan. Ze hunkeren naar de plezier en vrijheid waarbij ze geleid worden door hun intuïtie.

Vanuit je hart je bedrijf laten zien

Vorig jaar gebeurde er iets dat mij heel lang is blijven plakken. Een persoon zij tegen mij: Jij weet wat je lichaam nodig hebt en vertrouw erop. Ik voelde haar vertrouwen en kracht terwijl ik me tegelijkertijd diep schaamde door een gebeurtenis. Haar kracht liet mij luisteren naar mijn lichaam.

Ik denk dat ze niet eens besefte hoeveel indruk dat op mij heeft gemaakt en hoe krachtig ze overkwam. Want een uur daarvoor sprak ze voor een groep waarbij ik voelde dat ze zenuwachtig was en het lastig vond om zichzelf te laten gaan. Terwijl wat ze zij zo raak en oprecht was. Ik zag haar opbloeien toen ze 1-op-1 gesprekken had. Ik voelde haar warmte, twinkeling en die kracht net zoals ze tegen mij sprak.

Ik weet dat er nog meer zulke krachtige ondernemers zijn die zich (nog) niet online durven te laten zien of dat het voelt als moeten. Breng de kracht terug naar je hart en deel je liefde. Niets meer dan dat.

Ik wil je graag helpen om jezelf te laten zien vanuit je hart waar jouw kracht zit.
Mag ik je meenemen op deze reis?

Liefs, Debora

Onze 3 best gelezen blogs van het afgelopen jaar.