winkelbeleving, online beleving, klanten, online ,succes

door: Debora Boon • Huisstijl

Van winkelbeleving naar online klantbeleving

In je winkel of praktijk sta je te stralen. Als een klant binnenkomt kun je redelijk snel inschatten met wie je te maken hebt en  kun je makkelijk inspelen op wij zij nodig hebben. In deze blog neem ik je mee hoe je jouw winkel of praktijk beleving naar jouw online beleving kunt brengen. (iets in deze beleving is De grootste fout waardoor je je online succes mist)

Offline aantrekkingskracht

Je voelt een bepaalde aantrekkingskracht bij iemand. Dat kan op interesse zijn, mindset of iets anders. Kijk maar als je naar een netwerkbijeenkomst gaat. Iedere keer weer kom je interessante mensen tegen. Waar je ook intuïtief kijkt waar iemand zijn interesse ligt en of je daarop kan aansluiten. Of het nu een netwerkbijeenkomst is of in een supermarkt, sommige mensen trekken je aan en sommige niet.

Website SEO proof is achterhaald

Wat is dan de reden dat we massaal een website willen die op nummer 1 komt in google terwijl we echt niet allemaal schrijvers zijn. Doe waar je goed in bent óók online!

Online succes zonder google proof website

Wat zou er gebeuren als je kijkt naar waar jouw skills liggen? Ben je iemand die goed kan kletsen, snel kan schakelen in gesprekken? Maak een podcast van een interview tot informatieve podcast. Doe online hetzelfde als offline. Ben je visueel ingesteld? Maak een video of visuele afbeeldingen.

Door je offline skills naar online te halen trek je klanten aan die aangaan op jouw waarden, visie en gedachtes.

Je website die nu als eindstation dient

Normaliter is een website het beginstation van een klantenreis. Men zoekt online en komt op je website uit of een blog waar je een gratis e-book of tips weggeeft. Hierdoor komen mensen met jou in aanraking en is je website iedere keer het startpunt van je klant.

Maar wat als je de klantenreis ergens anders laat beginnen dan je website. Een kanaal die jouw skills benadrukken. Wat ook betekent dat je minder geld uit hoeft te geven aan een website en het onderhoud daarvan.

Maak jouw skills online zichtbaar

Maak in het kanaal wat je kiest een koppeling naar je website zodat klanten die geïnteresseerd zijn nog eens alles kunnen nalezen op je website. Hierdoor krijgt je website een totaal andere functie. Dan hoef je alleen de informatie van je aanbod te vertellen. Je website wordt het einstation wat bedoelt is om verkoop te closen.

We zijn niet allemaal geboren schrijvers, laten we dat dan ook niet doen alsof. Doe waar je goed in bent óók online.

  • Tip als je toch blogs wilt (laten) schrijven: Maak video’s of podcasts en laat vanuit die visie een blog schrijven. Veel effectiever en plezierig voor jou. DOEL: Maak jezelf online zichtbaar zoals je bent.

Save for later @pinterest

psychologie, productfoto, afbeeldingHerken je Merk
effectieve product afbeelding, reclame, vormgeving maken
product, musthave, reclame, hart