Hoe je een template website kunt omtoveren naar een authentieke website die jouw huisstijl bevat

Er is er een wereld gecreëerd waar je zelf je gehele huisstijl kunt realiseren. Als je een beetje creatief bent kom je al ver. En hoe fijn is dat al zeg ik dat zelf. Dat als ondernemer zijnde je eigen huisstijl of vormgeving kunt doorzetten tot in de details. Zo bouw je een heldere beleving voor je klanten.

Maar je staat op het punt om een website te maken door middel van een template. Alleen ben je uitgekeken op al die standaard website templates. Je wilt namelijk geen 13 in een dozijn website, je wilt opvallen tussen de massa. Hoe kun je dat realiseren in een template website?

Wat is een template website?

Laten we beginnen wat een template website is. Een template website is een website die je al over een design beschikt waar je in kunt werken. Of een website waarbij je met vaste onderdelen werkt.

Tip 1
Zoek diverse website’s op gemaakt met hetzelfde programma.

Zo kun je een realistisch beeld voor jezelf maken wat kan en wat niet kan. Want omdat het een website is die met behulp van een template gebouwd is, is er niet alles mogelijk. (Sla direct ook op wat je mooi vindt.)

Tip 2
Gebruik echt alleen je huisstijl kleuren

Vooraf dat je begint met je website te maken creëer een moodboard. Een moodboard helpt je om één sfeer neer te zetten. (Bekijk hier hoe je het beste een moodboard kunt maken). Pak daarna een a4 blaadje en schrijf daar de lettertypes op en de kleuren die je gebruikt voor je huisstijl.

Hou elke keer als je aan je website werkt het moodboard en het papiertje erbij. Heb je een website pagina klaar? Beantwoord dan de volgende vragen

  • Geven de foto’s op de website dezelfde sfeer als het moodboard weer?
  • Gebruik ik overal dezelfde lettertypes?
  • Gebruik ik overal dezelfde kleuren?

Tip 3
Hierdoor bouw je een authentieke website.

Hieronder staan twee voorbeelden van een afbeelding. De een is recht toe recht aan en de andere afbeelding heb ik wat details aan toegevoegd waardoor het uniek en authentiek wordt. Deze afbeelding past bij mij omdat ik hou van chaotisch, stoer, ruw en ambacht.

Als je details toevoegt bij je afbeeldingen voelt het uniek en authentiek. Dit kun je bij afbeeldingen toevoegen of bij een achtergrond. De details maken het authentiek.

Deze afbeelding kun je maken door het gebruik van canva (een gebruiksvriendelijk ontwerptool). Zelf gebruik ik grafische programma’s vanwege de vrijheid die ik daarin heb.

Heb je hulp nodig met het ontwerp?

Ik kan je op twee manieren hiermee helpen, je kunt coaching uren kopen voor direct 1-1 hulp à 375 euro. Hierin coach ik op hoe jij zelf de website meer authentiek kunt maken. De veranderingen voer jij zelf door in je website. Of je kunt een website ontwerp laten maken door mij zodat jij die zelf kunt realiseren a 995 euro.

Save for later @pinterest

Hoe zet je een lettertype in je website?
Impact van ai op website,
sfeer, ontwerp, huisstijl, website, social media