Als introvert zichtbaar zijn op Instagram – Het stappenplan

Ben jij net zoals mij een introvert persoon die liever achter de schermen blijft? Maar wel enorm veel passie en plezier beleeft aan zijn onderneming?

Social media is tegenwoordig niet weg te denken voor een ondernemer. Voor mij leek het soms wel dat iedereen zichzelf zo natuurlijk liet zien alleen velen van hen hebben ook een weg afgelegd om daar te komen. Geef het de tijd en straks sta je zelf ook zo te stralen.

Het vier stappenplan hoe ik als introvert mijzelf zichtbaar maakt op Instagram

Deze vier stappen heb ik zelf genomen om mij zichtbaar te maken op Instagram. Voel vooral waar jij behoefte aan hebt hieronder is mijn reis geweest. Laat het een inspiratie zijn.

Stap 1: Je product promoten

Dit is een hele veilige manier van jezelf laten zien, je promoot je product en je verweeft er je eigen visie of waarden in. Voor mij voelde dit heel save om mezelf te promoten via Instagram en het gaf me de eerste klanten.

Stap 2: Foto’s van jezelf op Instagram

Boek een fotoshoot, misschien voelt het als oncomfortabel maar als je een fijne en goede fotograaf hebt die helpt je om te ontspannen. Je mag mij gerust voor fijne fotografen rondom Zuid-Holland.

Want als je eenmaal de fotoshoot achter de rug heb, kun je hierdoor foto’s eindeloos gebruiken terwijl jij lekker in je pyjama zit. Het voordeel hiervan is jouw potentiële klanten zien wie jij bent en dat geeft al een stukje verbinding.

Doordat ze die verbinding voelen zullen ze eerder contact opnemen en voelen zij zich comfortabeler. Daarmee kan jij hen helpen..

Stap 3: Foto’s van je omgeving

Om een kijkje achter de schermen te geven, wie jij bent als persoon kun je ook foto’s of video’s opnemen. Dit laat een stukje van jouw karakter zien en voelt voor velen veilig omdat je er zelf niet op staat.

Stap 4: Video’s van jezelf op Instagram

Gek genoeg begon ik hiermee i.p.v. foto’s van mezelf te maken en te plaatsen. Ik voelde dat ik hiermee meer mijn expressie en energie kon tonen. Bij foto’s keek ik alleen of a

Oefening om jezelf middels video te laten zien op Instagram

Wat mij zelf hielp was om video’s te maken die ik niet op Instagram ging plaatsen. Dus wel mijn verhaal delen zodat je eraan gaat wennen om voor de camera te praten. Op een gegeven moment is het daar en gooi je de video online.
(Dit duurde bij mij zeker wel een jaar, dus neem je tijd om hieraan te wennen en volg je intuïtie om de video’s online te zetten)

Onthoud jezelf zichtbaar maken op Instagram is geen quick-fix. Het is een innerlijk proces die je de tijd en aandacht mag geven. 

Onze 3 best gelezen blogs van het afgelopen jaar.

product, musthave, reclame, hart