spiritualiteit, reclame

door: Debora Boon •

Spiritueel reclame maken
Persoonlijk & verbinding

Veel ondernemers die zich bezighouden met spiritualiteit en persoonlijke ontwikkeling hebben een taboe op reclame maken. Marketingtrucjes of andere trucjes die oneerlijk aanvoelen. In deze blog wil ik je meenemen naar mijn standpunt zodat jij op een oprechte en eerlijke manier reclame kunt maken recht vanuit je hart.

Reclame is slinks en past niet bij spiritualiteit Iets wat ik geregeld om mij heen hoor, is dat reclame slinks is. Reclame zit vol met trucjes en is niet oprecht en dat past niet bij wie ik ben. Ik begrijp waarom je dit denkt. De Instagram posts vliegen je om je oren zoals “Van 0 naar 1 miljoen in een week” advertenties. Je weet dat het te mooi is om waar te zijn.

Betekenis van het woord reclame?

In het woordenboek “Van Dale” staat letterlijk: Reclame; het geheel van middelen die worden ingezet om de verkoop te bevorderen. Daar staat niets over trucjes, onrecht of oneerlijkheid. Dat is wat jij er zelf van gemaakt hebt, je hebt door de jaren heen reclame verknipt tot trucjes, tot oneerlijkheid. Die stempel leg jij er zelf op.

De klant van nu wil meer dan alleen materieel genot,
en zoekt naar diepere waarden.

Wat als je reclame kunt inzetten rechtstreeks vanuit je hart? Denk eens aan die momenten in het dagelijks leven waarop je je aangetrokken voelt tot bepaalde mensen, je zegt gedag door subtiele gebaren. Een knipoog, een vriendelijk knikje – kleine, betekenisvolle signalen van erkenning en verbinding.

Stel je nu voor dat je diezelfde verbinding online kunt creëren. Dat je via je Instagram-account of je blog diezelfde subtiele gebaren kunt maken, waardoor mensen zich uitgenodigd voelen om meer over jou te weten te komen. Stap voor stap ontdekken ze wie je bent, waar je voor staat, en elke nieuwe ontmoeting leidt tot een diepere band. Allemaal op hun eigen tempo.

Reclame vanuit het hart

Dat is werkelijk wat reclame is. Zo rechtstreeks vanuit het hart – geen trucjes of manipulatie, maar oprechte verbinding en waarde. Dat start met jouw verhaal, jouw stem, en het vermogen om online diezelfde authentieke verbindingen te maken die je ook in het echte leven ervaart. Dit is de kracht van reclame met emotie.
Emotie verbindt ons samen, herinneringen en verlangens geven ons gevoelens en motivatie om er iets mee te doen. Om te leren elke dag opnieuw.

Dat is iets blijvends, Een aanpak zodat reclame werkt net zoals jij over straat loopt of bij een netwerkbijeenkomst.

Zo maak je reclame met meer ‘ziel’ te hebben dan andere

Wanneer je reclame op een diep niveau integreert in je bedrijf, voelen mensen jouw ziel online. Het begint met bewustzijn – hoe beter jij jezelf kent, hoe krachtiger je boodschap zal zijn.

Leef je kernwaarden, omarm je visie en breng deze tot leven in alles wat je doet. Hierdoor creëer je een emotionele band met je klanten die dieper gaat dan alleen een transactie. Het is als een verhaal dat je vertelt, een verhaal dat de harten van je publiek raakt en hen inspireert. Maar het gaat verder dan alleen woorden. Het gaat om hoe je communiceert, hoe je jezelf presenteert aan de wereld. Het gaat om het begrijpen van je doelgroep en wat hen beweegt, zodat je hen op een diep niveau kunt raken. Met elke boodschap die je deelt, elke interactie die je hebt, daal je af in de ziel van je klant en help je hen naar een hoger bewustzijn. Het is een reis van verbinding, van begrip, en van liefde. En het begint allemaal met jou.

Reclame gaat verder dan het verkopen van dingen

Zoals je merkt gaat reclame veel verder dan het aanprijzen of verkopen van producten of diensten. Het is een weerspiegeling van de ziel van een bedrijf. Reclame gaat over het creëren van een beleving, het vertellen van een verhaal, het mag een ervaring zijn zodat je klant begrijpt en inziet wat jij verkoopt leven verandert is. Want dat is het, elke bedrijf geeft een transformatie.

Wat zijn de voordelen van het gebruiken van spiritualiteit in reclame?

Laat zien dat je echt bent Geeft inspiratie Geeft meer betekenis Verbinding met je klant Maakt je onvergelijkbaar Want als jij reclame maakt waar je klant zich verbonden mee voelt, de herkenning en verlangen prikkelt en ze klant worden. Kun jij ze helpen naar een lichter, fijner of hoopvollere toekomst. Hoe mooi wordt de wereld dan?

Onze 3 best gelezen blogs van het afgelopen jaar.

oprechte reclame, hart, spiritualiteitHerken je Merk