winkel sfeer en beleving naar een online ervaring brengen.

door: Debora Boon • Online ondernemen

Hoe vertaal je sfeer en beleving naar een online ervaring

Als je een bedrijf binnen stapt dan luister je naar meer dan alleen de woorden in een gesprek. De blik in iemand zijn ogen, de mooie krullen, haar mimiek,  buiten een vogel die je ziet vliegen, degene die achterin in de zaal koffiezet enz..

Als we deelnemen aan een gesprek dan nemen we vanuit onze ooghoeken waar wat er gebeurd in de omgeving. Dat geeft ons een beleving, prikkelingen en sensaties in ons hele lichaam.

Van sfeer en beleving naar huisstijl

Hoe ga je sfeer, beleving en de sensatie die je voelde nou uitleggen aan anderen. Als we beelden uitleggen aan andere dan verwoorden we slechts een aantal sensaties, prikkels en ervaringen. Hoe fijn zou het zijn als je deze sensaties, prikkelingen en ervaringen wel online kan laten weergeven. Iedere keer als iemand op je website komt krijgt hij een indruk van je bedrijf. Mensen kijken eerst online op je website alvorens ze met je gesproken hebben, met een goede online indruk kweek je al vertrouwen.

Persoonlijke visie

Hoe beter jij je zelf kent, een duidelijke visie hebt en wat de toekomst voor jouw bedrijf is, hoe beter je resultaten zullen zijn. De ondernemers waar ik mee in aanraking kom hebben eindeloze pogingen gedaan om de juiste sfeer en beleving in hun vormgeving te krijgen maar het wordt nooit zoals ze dit in hun hoofd hebben of het doel waar ze naar streven.

Complete huisstijl door deel te nemen aan de omgeving

Door te kijken en letterlijk te ervaren hoe het is op hun eigen werkplek wordt het mogelijk om deze sfeer om te zetten tot een huisstijl. Door kleur, vormen, lettertypes, texturen communiceer je non-verbaal. De opmaak van deze elementen vormt jouw stemhoogte en de woorden die je gebruikt maakt jouw verbale communicatie wat samen de sfeer van jouw bedrijf zal weergeven.

Wat resulteert in een huisstijl, website, advertenties waar men een letterlijke vertaling van het bedrijf voelt, ziet en ervaart. 

Wil je ervaren hoe dit in zijn werk gaat? plan gerust een gesprek in of ontdek een toolbox die helpt de beleving van je bedrijf in een huisstijl te krijgen.

spiritueel, vormgever, huisstijl, bedrijf

Ik ben Debora en help ondernemers om hun expertise online in de markt te zetten wat straalt en aanvoelt zoals jij.

Dat doe ik door persoonlijke ontwikkeling, vormgeving, marketing en een vleugje spiritualiteit te combineren. > Meer lezen over mijn verhaal

Plan vrijblijvend een kennismaking in wat ik voor jou en je bedrijf kan betekenen.

Save for later @pinterest

Inspiratie Instagram, berichtenHerken je Merk
Gratis ebook maken, reclame