Hoe verloopt het proces van een authentieke website?

Ontwerpers creëren iets vanuit het niets. Voor beide partijen spannend. Want de vormgeving moet precies aansluiten op zijn verhaal, visie en waarden met het juiste gevoel. Maar hoe creëert een ontwerper het juiste gevoel in een ontwerp?

Wat wil je bereiken met je website?

Een goede ontwerper creëert niet zomaar iets. Vaak heeft dit een mooie vaste opbouw waar genoeg speelruimte is. Eerst probeer ik en mijn collega te achterhalen waarom je een website wilt, soms is een nieuwe website een onderdeel van je antwoord. Dit gesprek doe ik samen met een marketingspecialist*. Zij kunnen goed inschatten wat je nodig hebt.

Van gevoel naar een vormgeving

Als we erachter zijn welk doel de website krijgt beginnen we aan de vormgeving. Zelf begin ik met een persoonlijk gesprek. Ik vind het fijn om een open gesprek te hebben met een ondernemer. Vaak voel ik op momenten wanneer er een vlam ontstaan, je hoort, voelt of ziet die glimmende ogen. Dat exacte gevoel op dat moment wil ik evenaren als het ontwerp af is.

In dit gesprek praten we over hoe je begonnen bent met ondernemen, waarom je energie van dit beroep krijgt maar ook wat er momenteel mist, waar je tegen aanloopt en wat je graag anders gezien had.

Het opzetten van een vormgeving

Ook krijg je als ondernemer een paar kleine visuele opdrachten zodat ik jouw energie en vuur goed kan voelen. Door ons gesprek en opdracht krijg ik een goed overzicht wat je wilt. Ik kan hier verbindingen aan koppelen want vormt naar kleuren en sfeer. Soms ontstaat er direct een vormgeving en soms bespreken we eerst deze opzet.

Jouw authentieke website ontwerp

Voor mij als ontwerper krijg ik altijd gezonde spanning om de ontwerpen te laten zien. Net zoals de klant die het over het algemeen ook spannend vindt om te ontvangen.

De ontwerpen laat ik zien via een online meeting. Zodat ik eventuele aanpassingen direct kan laten zien. Soms is dat nodig om te ervaren wat een kleur of kleurtint doet met je website ontwerp.

Realisatie van je website

Hierna geef ik het stokje door aan de webbouwer en marketingspecialist, zij nemen jou met de hand mee omdat dat hun expertise is. Alsnog hou ik oplettend in de gaten of het ontwerp wordt nageleefd. Als de website afgerond is sluiten we af met een gesprek met zijn allen.

Na de realisatie van je website

Naast dat de website is gemaakt merk ik in de praktijk dat ik ondernemers help om de uitstraling hiervan door te trekken door hun hele onderneming. Een feestje wat mij betreft!

* Ik werk alleen met zzp’ers met expertises waarvan ik een fijne samenwerking hebt opgebouwd.

Save for later @pinterest