angst zichtbaarheid, online, reclame

door: Debora Boon •

Overwin je Angst om Zichtbaar te Zijn op Instagram als Zelfstandige

Als ondernemer investeer je hart en ziel in je dromen, maar soms lijkt alle energie te verdwijnen in eindeloze cirkels van zelftwijfel. Ik ken dat gevoel maar al te goed. Als vormgever bleef ik vastzitten in herhaaldelijke aanpassingen aan mijn website en branding, gedreven door de angst om écht zichtbaar te worden. Elke keer begon ik weer, elke keer weer die cyclus van twijfel.

Onzichtbaar en twijfel

Diep van binnen besefte ik dat de kern niet lag in de constante veranderingen, maar in mijn vrees om werkelijk zichtbaar te zijn. De angst om mijn innerlijke wereld te vertalen naar iets tastbaars was verlammend.

+ Bang om zichtbaar te worden.
+ Hoe vertaal ik mijn innerlijk landschap?
+ Ben ik er klaar voor? Doe ik het goed? Zitten mensen op mij te wachten?

De zoektocht naar zichtbaarheid bracht mijn onzekerheden aan het licht. Dus, als iets niet lukt, stel jezelf de vraag: waarom? Wat mag ik loslaten en wat mag ik verwelkomen?

Met vertrouwen zichtbaar zijn op instagram

Wat gebeurt er als je wel het Instagram podium opstapt? Wat gebeurt er als je wel gezien durft te worden op Instagram? Wat als je stopt met vergelijken en start met het delen van jouw missie? Jouw verhaal? Jouw impact? Instagram is een platform met 1 miljard wereldwijde gebruikers en toch…toch is daar ook nog plek voor jou. Maak je zelf niet klein, omdat anderen schijnbaar ‘groter’ zijn. Ook als je het spannend vindt om je verhaal te delen, onthoudt; jouw ideale volger zit Altijd op jou te wachten.

Wat ik mij enorm heeft geholpen met zichtbaarheid op Instagram; neem kleine stappen, speel en geniet van het proces, zelfs als het niet perfect is. Herinner jezelf eraan dat jouw unieke stem en verhaal waarde hebben, en dat groei en vertrouwen geleidelijk komt.

Hoe maak je jezelf met vertrouwen zichtbaar op instagram als introvert?

Een methode die ik enorm vaak gebruik is vertel je visie, vertel over je producten, vertel over je klanten. Zo komt er nog geen gezicht aan te pas van jou maar kun je wel als starten met het comfortabel zijn met je visie delen.

Maak elke keer een stapje buiten je comfortzone als het comfortabel wordt, dat geeft groei en vertrouwen in jezelf en sta je stevig en gegrond.

Professioneel zichtbaar zijn op Instagram

Met elke ondernemer die ik spreek wilt er graag een Instagram dat er professioneel uitziet. Het geeft vertrouwen om zichzelf zichtbaar te maken en dan is investeren in een branding een enorme winst. Doordat jij weet hoe je je bedrijf op Instagram kunt promoten met professionele designs ga je ervoor. Laat je jezelf zien en dat brengt nog meer klanten op.

Je kunt kiezen voor een cursus om het zelf te leren of het laten ontwerpen van Instagram templates. Zodat je altijd straalt ongeacht hoe je je voelt achter de schermen.

Sfeer van het bedrijf

Na een Instagram template

Instagram illustratie, laten ontwerpen

Sfeer van het bedrijf

Na een Instagram template

Onze 3 best gelezen blogs van het afgelopen jaar.

Gratis ebook maken, reclame