Reclame maken als zelfstandige, origineel

door: Debora Boon •

Maak eenvoudig reclame als zelfstandige in 5 stappen

Jaa! Je hebt een bedrijf opgezet en nu is het tijd om je bedrijf zichtbaar te maken. Zonder zichtbaar wordt het namelijk erg lastig als ondernemer. Reclame maken als zelfstandige is in de meeste gevallen essentieel. Deze blog biedt eenvoudige en gratis strategieën voor zzp’ers en ervaren zelfstandigen die zelf reclame willen gaan maken.

Reclame maken dat energie geeft en klanten oplevert als ZZP

Je hoeft geen flyers te maken of video’s op te nemen als je er niet nieuwsgierig naar bent. We zijn vaak geneigd om reclame te gebruiken die we kennen. Dat ligt niet iedereen of mogen we naartoe groeien. Dus keer eens naar binnen met de vraag: waar ben jij goed in?

Ben je goed in het bedenken van afbeeldingen, gebruik ze dan voor zichtbaarheid. Het levert je niet alleen maar meer energie op, maar ook klanten. Want die klanten die op jou aangaan, leren graag op deze manier. Zien doet leren.

Hou je van het voeren van diepgaande gesprekken? Neem dan een podcast op en bekijk wat jij het fijnste vindt. In gesprek gaan of anderen inspireren met jouw talk?

Ben je van praktische oplossingen? Schrijf blogs of laat zien hoe jij problemen oplost en deel je inspiratie met je klanten.

Maak reclame als zelfstandige zoals je bent

Iedereen heeft iets unieks in zich. Het belangrijkste bij reclame maken als zelfstandige is dat je er plezier in hebt, dat het vertrouwd voelt en nieuwsgierigheid opwekt.

Gebruik je unieke eigen krachten voor reclame, zodat je plezier hebt. Want naar wie kijk je liever: een chagrijnige ‘ik moet’-versie of een ‘ik ben aan het leren en vind het zo tof’-versie?

Effectief & gratis reclame maken als zelfstandige

Nu je weet hoe je eenvoudig reclame kunt maken wil ik je meenemen welke stappen je neemt om je producten of diensten verkoopt. Stel de vragen hieronder aan de klanten waar jij energie van krijgt.

P.s. Heb je nog geen klanten? Doe gratis acties en bouw een netwerk op. Dat is zo enorm waardevol. Hierdoor leer je welke klanten je energie van krijgt, die glundering in je ogen ervaart en het liefste direct aan de slag wil gaan maar ook welke klanten je veel energie kosten. Zodat je onderscheidt kunt maken welke klant je wilt helpen.

De stappen naar reclame als zelfstandige

Stap 1. Ga na wat je klanten willen en maak polls of praat erover. Wat maakt dat ze klant bij je zijn, waar worden ze blij van en waarom blijven ze terugkomen.

Je enthousiasme inzetten als reclame

Stap 2. De dienst waar jij de meeste energie van krijgt ga je beginnen met promoten. Promoten betekent niet je dienst benoemen maar wat is het resultaat ervan.

– Wat voor nut heeft het om jouw dienst/product aan te schaffen.
– Tegen welke problemen loopt je klant.
– Wat zijn de resultaten van voorgangers
– Je proces
– Je standpunt, visie, mening

Al met al probeer verschillende manieren om je product te verkopen, hergebruik je content over meerdere kanalen. Lukt dat niet? Creëer en kijk later erop terug hoe je het in kan zetten op andere kanalen. (dat is de manier die voor mij werkt). Het is jezelf vooral leren kennen wat werkt bij jou. Immers is niemand hetzelfde. Maak je eigen regels en laat je niet beperken door regels die door anderen zijn opgelegd.

Zet reclame breder in als ZZP

Stap 3. Breidt uit. Maak je podcast? Kun je video erbij maken? Kun je mensen laten inschrijven op een mailinglijst waar je exclusieve content kunnen beluisteren.

Stap 4. Analyseer, vanuit welke kanalen komen je klanten nu? Wat wordt goed beluisterd? Welke onderwerpen zijn dat?

Focus op 1 dienst als zelfstandige met reclame maken

Stap 5. Als je merkt dat het gaat lopen pak dan pas je volgende product of dienst. Want elke keer als jij met een nieuw product of dienst gaat promoten terwijl je nog niet weet of het werkt begin je iedere keer opnieuw met het uitvinden van het wiel. Ik daag je uit om je focus op 1 product te houden en dat op verschillende manieren naar buiten te brengen

Klaar om zzp’er je reclame professioneel in te zetten?

Ontdek in mijn cursus Brand je Merk hoe je met plezier en vertrouwen jouw unieke krachten kunt inzetten. Laten we samen jouw visuele verhaal vormgeven en jouw bedrijf laten stralen op elk gewenst platform. Meld je vandaag nog aan en begin jouw reis naar reclamesucces!

reclame dat aantrekt
Verbinden online, online verbinden met website
Reclame maken als zzp, zelfstandige, authentiek