Instagram huisstijl laten ontwerpen

instagram, huisstijl, ontwerpen, voordelen

Een consistente en mooie Instagram feed

Verlang je naar zo’n mooie feed maar wil je er niet zoveel tijd aan kwijt zijn?

Hoewel een mooie feed niet alleszeggend is begrijp ik dat als ontwerper maar al te goed. Het is namelijk een online visitekaartje voor je bedrijf. Je bouwt herkenning en het geeft vertrouwen aan je potentiële kopers. Maar hoe maak je nu zo’n mooie feed wat je niet uren ontwerp tijd kost?
Immers is de boodschap het allerbelangrijkste.

Templates voor je Instagram

In 2018 bedacht ik Instagram templates. Een fijne tool dat ondernemers hun berichten konden maken die kant-en-klaar was. Ze hoefde zelf alleen hun teksten te veranderen.

Alleen de klanten die ik mocht helpen waren creatief en vinden het fijn om nieuwe innovatieve templates te gebruiken (denk aan gifjes, reels etc.) Als zzp’er gaat dat enorm veel geld kosten als je alles laat ontwerpen.

Hoe pas je je huisstijl toe op Instagram

Samen met de ondernemer ben ik aan de slag gegaan hoe ze zelf hun huisstijl kunnen toepassen op Instagram.

Ik merkte op dat ondernemers de templates van Canva bekeken en daaruit verder werkte naar een post, reel of video voor Instagram. Die ontwerpen zien er gewoon hartstikke goed uit alleen passen niet bij hun huidige huisstijl. Daar is een oplossing voor! Ik maakte een stappenplan hoe je van een template van canva je eigen visie en waarden erin kon leggen. Door kleurgebruik, sfeerbeeld, lettertypes en details kun je zelf een template naar je huisstijl omzetten.

Wat je wellicht herkent:

– Ik wil een professionele uitstraling, maar  heb geen budget om een designer in te huren die een huisstijl ontwerpt
– Ik hebt veel tijd verspilt door zelf maar wat aan te klooien met kleuren en lettertypes, maar het blijft toch een rommeltje
– Ik heb geen flauw idee hoe ik consistent kan zijn in m’n uitstraling
– Ik probeer te variëren met kleuren, filters en lettertypes, maar uiteindelijk ziet het er altijd amateuristisch en onsamenhangend uit
– Ik heb het gevoel dat ik niet creatief en technisch genoeg ben om een professionele uitstraling neer te zetten
– Het blijft een drempel om iets online te plaatsen, omdat ik niet trots ben op hoe het eruit ziet

Als je je herkent in het bovenstaande heb ik iets unieks voor je! Je kunt zelf je huisstijl ontwerpen met mijn begeleiding. Binnen 6 weken heb jij een huisstijl staan die je kunt toepassen op je website, ebook en instagram. Op elk reclame-uiting die je maakt kun jij je huisstijl toepassen op een consistente manier.

Hoe? Bekijk de cursus “ontwerp je huisstijl”

bloemen, instagram, huisstijl, ontwerp
slagerij van koppen, instagram, huisstijl, ontwerp

Save for later @pinterest