Inplannen, authentiek instagram ontwerp

door: Debora Boon •

Inplannen van unieke Instagram templates ontwerp

Als ondernemer wil je je bedrijf er laten professioneel uitzien op social media, en ik begrijp dat. Daarom help ik als ontwerper bij op maat gemaakte social media templates of coach ik je laagdremelige cursus zodat jij je Instagram templates zelf de uitstraling kan geven die bij je past. In deze blog neem ik je mee met het inplannen van unieke Instagram templates ontwerp

Gratis inplannen van je authentieke Instagram templates.

Via facebook kun je zelf inplannen, gratis maar zelf vind ik dit fijn (persoonlijk gerealiteerd) Je kunt vooraf niet zien hoe je Instagram eruit zien, als beelddenker is dit niet ideaal. (Perfectionist in mij vindt dit niet fijn;)) Qua werking doet het allemaal zijn werk en voor ondernemers ideaal als je hier niet het geld voor over hebt.

Betaald inplannen van je instagram templates

Mijn favoriete tool: Planoly. Start met $16 per maand. Het meest fijne als beelddenker dat je van tevoren ziet hoe je feed van instagram eruit komt te zien. Als het net niet lekker uitkomt kun je schuiven met berichten. Daarbij is het erg stabiel om berichten daadwerkelijk te plaatsen op Instagram.

Buffer:

Je kunt per maand 10 gratis berichten plaatsen op buffer. Wil je meer berichten plaatsen kost dat $6 (of meer). Buffer lijkt enorm op het facebook inplannen (wat gratis is). Heel fijn aan buffer is dat je een bericht voor meerdere platformen tegelijk kan aanmaken, maar voor het inplannen kun je elk bericht nog individueel aanpassen. Het automatisch plaatsen van berichten vond ik niet stabiel de tijd dat ik hier lid van was.

Later:

Later Start met $20. Hierbij kun je ook je instagram feed van tevoren zien en schuiven met berichten. Bijkomend voordeel is dat je een bericht voor meerdere platformen tegelijk kan aanmaken, maar voor het inplannen kan je elk bericht nog individueel aanpassen.

Fellow

Fellow start

Waarom ik adviseer om je Instagram templates in te plannen?

Platformen als instagram, facebook of andere kanalen zijn ontworpen om onze dopamine- en cortisolhits te gebruiken zodat we blijven op de kanalen. Je wordt continue beloond om op de kanalan te zijn. Even een instagram bericht plaatsen kost je dan al snel 30 minuten. Wat voor mij als ondernemer helpt is berichten inplannen via extern bedrijf en met een wekker aan berichten te liken en te reageren op berichten.

Zijn op maat gemaakte instagram templates iets voor jou?

Hou je van structuur en ben je analytisch gericht? Dan zijn templates de perfecte oplossing. Nooit meer strugglen met ontwerpen en er altijd professioneel uitzien met je onderneming. Klik hier voor meer informatie

Als creatieve ondernemer die graag mee wil gaan met trends en nieuwe dingen wil uitproberen, zijn op maat gemaakte templates misschien niet de beste keuze. Wat in in de praktijk merk dat het vooral draait om flexibiliteit en spontaniteit in je visuele uitingen.

Reclame maken op een herkenbare manier

Ontdek een andere benadering met “Brand je Merk“, een online cursus waarin je leert hoe je jouw bedrijf kunt promoten, zodat het net zo authentiek straalt als jij in het echte leven. Doe mee en ontdek hoe je jouw merk op een unieke manier kunt vormgeven, zonder concessies aan jouw creatieve vrijheid.

Onze 3 best gelezen blogs van het afgelopen jaar.