Illustratie inzetten, bedrijf, impact

door: Debora Boon •

Je illustraties met impact inzetten voor je bedrijf of Merk

Je weet dat je illustraties kunt laten maken maar hoe kun je ze inzetten in je bedrijf? In deze blog laat ik je visueel zien hoe je illustraties in kunt zetten voor je bedrijf.

Illustraties in brochures, flyers

Enorm effectief als je klant weinig tijd heeft om te lezen of daar niet toe in staat is. Als je in de molen komt van chemotherapie voelt het als overwelhm, het verdriet en alle informatie. Deze flyer geeft een overzicht hoe je haarverlies gaat lopen en wanneer je de haarwerk mag bellen.

chemotherapie haaruitval

Betere navigatie door illustraties of iconen

Je ziet het steeds vaker, menubalken die gebruik maken van illustratie omdat we zo sneller een overzicht kunnen realiseren in ons hoofd. Kijk maar naar bol.com, wehkamp of andere grote organisaties. Zij doen dit om de navigaties sneller te maken zodat klanten geen frustratie ervaren bij het zoeken van hun product.

Wat doet illustratie voor je website, bedrijf

Illustraties op labels van kleding

Als je een kledingstuk zoekt, kijk je naar de labels welke maat of wil je weten van welk materiaal het wordt gemaakt zodat je weet hoe je het kan wassen. In je onderbewuste brein scan je het hele label af. Als daar iconen of illustraties staan die direct duidelijk maken waar jij voor staat en dat past bij degene die het bekijkt geeft dat een extra voldoening. Denk maar aan zero-waste, ademend, geen zweetvleken die zichtbaar zijn. Het zijne xtra’s die de klant niet perse nodig heeft maar als ze het opmerken wel de doorslag kan geven om het aan te schaffen.

Voor het Merk SNEAC heb ik iconen / illustraties gemaakt waar veelvuldig gebruik van wordt gemaakt in de branche. Zodat je direct ziet dat het ademend is bijv.

Iconen laten ontwerpen, iconen op maat
Label op maat, illustratie

Illustratie als plattegrond

Hier wordt volop gebruik van gemaakt op events, omdat visueel wij sneller iets onthouden. Graag voorbeeld van een patatkraam.

Hierbij een geïllustreerde plattegrond voor kijkduin;

illustratieve plattegrond, festival, kijkduin

Verpakkingen

Verpakkingen geven zo’n mooie sfeer mee en illustraties kun je echt iets magisch creëren. Een eigen voorbeeld voor een verpakking die jarenlang in het caribische gebied werd verkocht.

illustratie verpakking, laten maken

Illustratie verpakkingen voor groente en fruit

verpakking op maat private label

Instagram iconen of illustraties

Instagram is een visueel platform waar we getriggerd worden om er uren op te zitten. Door visuele informatie geef je je klant overzicht en begrijpen het direct.

Instagram illustratie, laten ontwerpen

Instagram highlight iconen of illustraties

Natuurlijk kan Instagram niet ontbreken, het geeft een heel fijn speels effect en in de Instagram story Highlight geeft het ook nog eens overzicht voor je klant. Je maakt jezelf hiermee onderscheidend als je het effectief en authentiek inzet.

Instagram story templates, laten ontwerpen, huisstijl

illustraties op maat voor je planner

Hoeveel planners zie je tegenwoordig met die handige iconen of illustraties die elke week terugkomen. Het mooie is dat je klant elke week herinnert wat hij of zij daarbij mag schrijven. Enorm effectief, speelser en overzichtelijker voor je klant.

illustratie, planner, agenda, laten maken

Illustraties op maat voor je blog

Je zoekt je soms suf naar passende foto’s of illustraties voor je blog. Voor Praktijk van de Bergweg hebben we illustraties ontworpen die aansluiten bij de blog wat haar onvergelijkbaar maakt.

Illustratie laten maken, Psycholoog

Illustratie helpt je klant met overzicht maken.

Zoals je merkt geeft illustraties een snel overzicht in het brein van de mens. Waardoor we sneller het geheel kunnen plaatsen, hierop sneller kunnen reageren en vooral minder frustratie ervaren. Wil je een illustratie laten maken voor in het zakelijk bedrijfsleven?

Op welke manier voegt illustratie voor jouw bedrijf toe?

Emotionele waarde

Als een tastbare herinnering aan het moment waarop klanten de warmte en oprechtheid van jouw bedrijf ervaren.

Educatieve waarde

Van jong tot oud, ongeacht achtergrond of leesvaardigheid, kunnen illustraties mensen van alle leeftijden en niveaus meenemen in je verhaal.

Maatschappelijke waarde

Laten zien welke natuurparken of bedreigde diersoorten er op aarde leven? Waar er ontwikkelingshulp nodig is? Waar de meeste energie wordt gebruikt?

Informatieve waarde

Een overzicht maken van je product, dienst of event en helpt je klant beter onthouden. Wijs je bezoekers de weg wat meer betrokkenheid oplevert.

Commerciële waarde

Je website navigatie gestroomlijnder maken met illustraties waardoor je klant sneller naar de juiste producten navigeert met een goed gevoel.

Blogs over illustratie

Wat is illustratie, wat doet illustratie voor je bedrijfHerken je Merk