Voelt je huisstijl saai aan? Juist perfect, lees waarom

Je huisstijl voelt saai, en eigenlijk is dat de bedoeling dat het voor jou saai mag zijn. Je ziet je huisstijl iedere dag en je werkt hier dagelijks mee. Begrijpelijk voor een creatieveling dat je huisstijl als saai bestempeld wordt. In deze blog leg ik uit waarom een saaie huisstijl zo krachtig is en tips om het aantrekkelijk te maken.

Consequent en saaie huisstijl

Wist je dat juist het consequent inzetten van je huisstijl je veel gaat opleveren. Wellicht voelt dit voor veel creatievelingen (net zoals ik) heel erg saai. Zelf heb ik dit ook zo ervaren maar het levert je zoveel op.

Kijk maar naar Coolblue, elke advertentie, elke bus, elke flyer is blauw wit en oranje. Saai zou je kunnen zeggen, maar hun maken er alsnog iets leuks van door de humor. Door deze humor die ze gebruiken zijn ze herkenbaar geworden over heel Nederland.

Bekendheid en herkenbaarheid creëren kost tijd en energie. Het zou zonde zijn als al die tijd en energie verloren ging omdat je graag creatief wilt zijn. Probeer dat op een andere manier in te zetten

Waarom is dit het consequent inzetten van je huisstijl belangrijk?

dd

Tips om je saaie huisstijl weer leuk te maken

Dus probeer naar jezelf te kijken wie ben ik? Hoe kan ik mijn huisstijl leuk maken door volledig mezelf te zijn? Welke eigenschap vinden anderen bijzonder? Vergroot die eigenschap 10x en je maakt je huisstijl weer aantrekkelijk om ermee te werken. Want een consequente huisstijl levert je bekendheid en herkenbaarheid op.