Tips om keuzes te maken voor een krachtige huisstijl ontwerp

Mijn persoonlijke voorkeur geeft aan dat je goede keuzes maakt op basis van je intuïtie. Als jij je huisstijl ontwerp helemaal voelt dan straal je en dat voelen de mensen om je heen.  Zelf heb ik het laatste jaar moeite met keuzes maken, vooral voor mijn bedrijf.

Vragen zoals:
– Wie zal ik mijn huisstijl laten ontwerpen zoals ik in gedachte hebt,
– Is dit de huisstijl die ik wil? Voel ik hem?
– Hoe ga ik mijn bedrijf promoten?
– Op welke manier kan ik mij het beste laten zien?
– Welke samenwerkingen mag ik aangaan?
– Welke marketingtechnieken passen bij mij?

Die antwoorden kun je aan niemand anders over laten dan jezelf. Je kunt overleggen met anderen, het analytisch bekijken maar alsnog zal je zelf de keuze moeten maken. Hieronder in deze blog ga ik een oefening met je delen want hoe je makkelijker keuzes kunt maken met je huisstijl.

Moeite hebben om keuzes te maken

Keuzes maken vond ik lastig want als ik een keus maakte dacht ik daarna hoe zal het zijn als ik toch voor de andere richting koos. Rationeel kan ik bedenken dat ik er niet verder mee komt en dat je hierdoor blijft hangen in een viseuzie cirkel.

Tot Gisteren, toen kwam er een podcast online van Lorenza Jula van Inspirit school die mij nu al meer geholpen heeft in bewuste keuzes te maken dan dat ik de afgelopen maand gemaakt heb, misschien wel het laatste half jaar. Beluister de podcast hier, zij kan het op zo’n mooie manier vertellen.

Liever tekstueel lezen wat de oefening was die mij keuzes liet maken. Ik wil dit delen omdat het mij enorm heeft geholpen waardoor er weer meer licht en ruimte kwam.

Hoe kun je keuzes maken voor je huisstijl, bedrijf of andere keuzes

Veel maken we op basis van je intuïtie, daarbij voel je wat je mag gaan doen. Maar als je wat moeite hebt om je intuïtie te voelen kun je twee oefeningen doen. Een hiervan leg ik uit omdat ik deze volledig voel en mij veel gebracht heeft.

Ik vind deze oefening fijn omdat hij eenvoudig en praktisch is. Daarbij kun je overal de oefening doen, zelfs als je in een trein staat. Al geef ik wel de voorkeur aan dat je je neutraal voelt als je de oefening doet.

De oefening om de keuzes te maken

Ga staan en spreid je benen een klein beetje. Leg vervolgens je handen op je hart en stel je vraag in gedachten. Misschien direct of duurt het even maar dan voel je dat je naar voren of naar achteren wordt getrokken.

Word je naar voren getrokken? Dan is het antwoord een ja.
Voel je dat je naar achteren wordt getrokken is het antwoord een nee.

Save for later @pinterest