Ervaar en voel wat de kracht is van een huisstijl ontwerp

Debora Boon – 3 minuten leestijd

Deze blog gaat over je de kracht van een huisstijl ontwerp voor je bedrijf (zowel online als offline). Wat kun je realiseren door een krachtige huisstijl? Hoe voelt dit voor je klant en waarom krijg jij meer rust en vertrouwen hierdoor? en hoe je hierdoor 20% meer omzet realiseren! *Onderzoek van BNO, Erasmus Universiteit en TU Delft

Wat je uitstraalt met een huisstijl trek je aan

Wat jij uitstraalt met je huisstijl trek je aan. Want waarom kies je voor Adidas of voor Nike? Ze hebben dezelfde soort sportschoen maar jij voelt je aangetrokken tot Nike of tot Adidas. Dat is wat een huisstijl voor je bedrijf doet. Klanten nemen beslissingen op basis wat jij uitstraalt, daarmee haal je klanten binnen of je stoot ze af.

De kracht van een huisstijl

Een huisstijl wordt pas krachtig als je de vertaling weet te vangen die vanuit je hart komt. Dat is hetgeen waar ik ondernemers mee help. Jouw potentie, jouw visie vanuit je hart vertalen naar een huisstijl zodat je uitstraalt wie jij bent als persoon en ondernemer.

Mini opdracht om te ervaren hoe krachtig een huisstijl kan zijn.

Sluit eens je ogen na dit woord: Zeeman.
Wellicht loop je in de winkel van de zeeman, zie je reclame ervan en weet je welke kwaliteit ermee wordt geassocieerd.

Sluit nogmaals je ogen na het woord: Chanel
Je hebt hier een hele andere ervaring bij dan bij het woord Zeeman. Veel luxere vibe.

Het voordeel van een krachtige huisstijl

Deze oefening hierboven laat het effect zien van een huisstijl die doordacht is. Daarbij is het voordeel van een sterke en krachtige ontworpen huisstijl dat je niet meer constant je huisstijl aanpast. Je realiseert meer harmonie en eenheid. Dit komt omdat je visie en doel helder is waardoor je krachtige en heldere keuzes kunt maken voor je huisstijl.

En hoe je deze keuzes maakt kan ik je leren. Samen gaan we aan de slag om en huisstijl te ontwerpen die volledig bij jou als persoon past. Omdat je echt je huisstijl voelt en ervaart zoals jij in gedachte hebt kun je deze vele malen makkelijker doorzetten in je bedrijf. Denk aan een website, visitekaartje of welkoms cadeau’s voor je klanten.

online academie, zelf ontwerpen, online

De online academie om zelf een krachtige huisstijl te ontwerpen

Zoals hierboven legde ik je uit dat we samen een huisstijl ontwerpen. Jij brengt jou expertise en ik mijn ontwerpskills, hieruit voort vloeit een huisstijl. Waarna ik je diverse tools aanreik hoe je je huisstijl kunt doorzetten in je bedrijf. Zodat wat jij hebt te geven, ervaren wordt in alles wat je doet van product tot presentatie, webdesign tot social media..

Vragen stellen aan de ontwerper

Wees niet bang, ik help je echt. Ik neem je mee aan de hand. Door stapsgewijs het traject te volgen en ik sta elke vrijdag klaar om je vragen te beantwoorden. Stuur mij een mailtje met hetgeen waar je commentaar over wilt en ik geef je middels een video praktische feedback om ervoor te zorgen dat je uitstraalt wat jij in je hoofd hebt.

Liever een instagram huisstijl laten ontwerpen?
Klik hier om te kijken of dit wat voor je is. 

Ben jij er klaar voor om zelf aan de slag te gaan om je eigen huisstijl te ontwerpen? Dan wil ik je er als laatste meegeven dat je met een krachtige huisstijl klanten genereert. Tenminste, wél als je er goed over nadenkt!

Als je je geroepen voelt maak vrijblijvend een afspraak om te sparren. Sowieso zal ik je praktische tips meegeven m.b.t. je vraag/ huidige situatie

Save for later @pinterest