Duurzame, online, zichtbaar, reclame

door: Debora Boon • Online ondernemen

Online op een duurzame manier reclame maken

Bij het starten van je onderneming deel je zoveel mogelijk content dat men je ziet staan. Maar op welke manieren kun je reclame maken die impact hebben op de langere termijn. We worden immers niet blij om elke dag 5 uur content te maken voor social media die na 24 uur al verdwenen is. Ik wil je door deze blog een aantal duurzame manieren van reclame maken laten zien.

Duurzaam reclame maken

Je huisstijl als reclamemiddel

Als je herkenbaar wilt zijn op een duurzame manier is een huisstijl daar uitstekend voor. Een huisstijl vertegenwoordig jou en je bedrijf. Door 1x goed je huisstijl neer te zetten draag je bij iedere uiting die je maakt jouw visie en waarden uit. Het geeft je daarnaast ook rust en vertrouwen, je hoeft namelijk niet iedere keer te bedenken wat je wilt gaan maken.

Uit een onderzoek van BNO samen met de TU delft, Erasmus, is ook bewezen met een huisstijl dat je 20% meer omzet draait!

Je website als reclamemiddel

Een website de meest duurzame manier om zichtbaar te worden. Hoewel het makkelijk klinkt zit dat wel iets anders in elkaar. Je zult er echter wel wat voor moeten doen. Alleen een website hebben is niet genoeg. Door middel van te bloggen deel je jouw kennis wat je vindbaar maakt voor google. Blog minimaal 1 keer per week en je zult zien na 6 maanden begint het te draaien.

6 maanden klinkt wellicht lang, maar weet een bericht uit 2019 jouw klant alsnog helpen! Dus je maakt je blogberichten voor een ontzettende lange tijd.

Hoelang kun je reclame gebruiken?

Instagram 24 uur tot 3 dagen
Linkedin 2 maanden
Pinterest 3 tot 4 maanden
Podcast jaren
Youtube jaren
Website (google gevonden) jaren

Welke manier is het beste om reclame te maken voor je bedrijf?

Kijk naar wat jouw talenten zijn, hoe communiceer je offline op een natuurlijke manier? Is dat door iets voor te doen (youtube) of spreken (podcast) of door te schrijven (website). Zo kun je enorm makkelijk content maken zonder dat het je veel energie oplevert omdat je doet waar je goed in bent.

Onze 3 best gelezen blogs van het afgelopen jaar.

sfeer, ontwerp, huisstijl, website, social media
jezelf laten zien op een website.Herken je Merk