Zichtbaar zijn op Instagram, stappenplan

door: Debora Boon •

Durf gezien te worden op Instagram! –  Pak het Instagram podium

Als je net als mij bent steek je ontzettend veel tijd en liefde in jouw grote dromen. Want je weet dromen hebben actie nodig. Je hebt een prachtig verhaal om te vertellen, maar om dat daadwerkelijk op Instagram het te delen, is toch net een stapje tever. Het voelt spannend en onwennig. Wat gebeurt er als je wel het Instagram podium opstapt? Wat gebeurt er wel als je gezien wordt?

Uitstelgedrag van zichtbaar zijn

Het bijschaven van je website, aanbod veranderen, 101 keer mijn vormgeving veranderen waardoor ik cirkels blijf draaien zonder echte vooruitgang. Ik stelde uit omdat ik eigenlijk diep van binnen niet zichtbaar durfde te zijn.

Gedachtes bij zichtbaar worden

– Doe ik het zo wel goed?
– Mijn innerlijk landschap voel ik maar hoe vertaal je dat?
– Hoe vertaal je dat op je eigen manier?
– Ben ik er klaar voor?
– Ben ik wel goed genoeg?
– Wat zeggen anderen daarvan?
– Is het wel perfect?
– Zitten mensen wel op mij te wachten?

Zomaar wat gedachtes die door velen van jullie door het hoofd spoken samen met mij. Zichtbaarheid legt je onzekerheden bloot. Dus als iets niet lukt, vraag jezelf eens af waarom?

Reclame maken op Instagram

Het kan best eng zijn om je verhaal te delen met een nieuwe groep mensen. Maar als jij vertrouwen opbouwt, zul je vanzelf mensen om je heen verzamelen die samen met jou willen groeien. Dat je berichtjes in je mailbox krijgt om je te bedanken.

Door consistent jouw verhaal te vertellen, zul je gezien en opgemerkt worden door jouw ideale volger. Hoe leuk is dat?!

Durf jezelf consistent te laten zien op Instagram

Helaas ontbreekt consisitent vaak als ik Instagram-accounts tegenkom. Deze Instagrammers vallen niet op, omdat ze geen consistent verhaal vertellen. Het is zo jammer om deze mensen te zien worstelen met het daadwerkelijk bereiken van hun potentiële volgers (klanten)! Instagram is een fantastisch platform om reclame te maken voor je bedrijf.

Jij kan het vóór je onderneming laten werken. (Nee je hoeft niet 24/7 bereikbaar te zijn want je hebt ook gewoon nog je bedrijf te runnen. Toch is het belangrijk om consistent reclame te maken voor je bedrijf op Instagram.

Stop met vergelijken en deel zelfverzekerd je verhaal op Instagram

Wat gebeurt er als je wel het Instagram podium opstapt? Wat gebeurt er als je wel gezien durft te worden op Instagram? Wat als je stopt met vergelijken en start met het delen van jouw verhaal, wat jij brengt in de wereld. Instagram is een platform met ongelooflijk veel gebruikers en toch…toch is daar ook nog plek voor jou.

Maak je zelf niet klein, omdat anderen groter bereik hebben, of natuurlijk op een video staan. Iedereen begint ergens, als je nooit begint weet je ook niet hoe de top zal voelen. Onthoudt; jouw ideale volger zit altijd op jou te wachten.

Onze 3 best gelezen blogs van het afgelopen jaar.