harmonie, huisstijl, reclame

door: Debora Boon • Online ondernemen

Hoe krijg ik harmonie in mijn huisstijl?

Veel ondernemers kloppen bij mij aan omdat hun huisstijl niet als een geheel aanvoelt. De website, Instagram, flyers en visitekaartjes voelen net anders aan waardoor het niet ervaren wordt als één geheel. Onbewust geef je men ook een indicatie dat je niet betrouwbaar bent. Maar hoe creëer je nu harmonie binnen je huisstijl?

De reden dat je huisstijl geen harmonie heeft

De eerste reden die ik vaak in de praktijk ziet.
Je huisstijl bevat alleen een kleur en een logo.
Een logo en kleur is geen huisstijl, dat zijn namelijk geringe onderdelen ervan. Zie het maar als een omhulsel van een auto waarmee je wilt rijden. Ziet er mooi uit maar je kunt er niet mee rijden omdat het geen inhoud bevat.

Een huisstijl draait om jouw visie, waarden en karakter. Als je je visie en waarden door laat schemeren in je huisstijl zie je de uitingen een geheel worden.

Hoe is jouw huisstijl gemaakt?

Misschien weet je nog niet precies weet wat je visie of je kernwaarden is merk ik dat ondernemers het moeilijk vinden om harmonie uit te stralen. Wat ik zou adviseren maak een huisstijl op je karakter daar kun je alle kanten mee op én blijf je jezelf

5 praktische tips voor harmonie in je huisstijl

Tip 1: Wie ben jij? Waar sta je voor?
Tip 2: Wat zie jij bij je klanten wat zij nog niet zien?
Zodra je zienswijze helder is begin dan pas met een moodboard, zo zal je merken dat je moodboard specifieker wordt.
Tip 3: Maak een visuele moodboard (bekijk hier tips om een huisstijl moodboard te maken)
Tip 4: Vergelijk jezelf niet met anderen
Hoe moeilijk dit ik zelf soms ook vind, het werkt echt tegen je. Ontvolg iedereen waar je tegenop kijkt of ervaart dat diegene het beter is. Zo richt je meer naar binnen wat jij vindt.
Tip 5: Ga buiten je comfortzone met reclame maken

Wil je niet meer aanmodderen en een huisstijl neerzetten die bij jou past? Ik wil je graag persoonlijk begeleiden of helpen om een huisstijl neer te zetten. Dit kun je zelf ontwerpen met hulp van mij of ik neem dit proces voor je uit handen. Zodat jij je kunt laten zien waar je voor staat en net zo magnetisch bent zoals in real-life.

Toolbox om je eigen huisstijl te ontwerpen of laten ontwerpen