De reden dat je huisstijl geen harmonie heeft

Veel ondernemers kloppen bij mij aan omdat hun huisstijl geen harmonie heeft. Hun website, Instagram, flyers en visitekaartjes voelen net anders aan waardoor het niet ervaren wordt als een geheel. Ik voel de frustratie van ondernemers omdat men echt hun best doen. Middels deze blog wil ik je een stukje opweg helpen.

De reden dat je huisstijl geen harmonie uitstraalt

Je huisstijl bevat alleen een kleur en een logo. Een logo en kleur is geen huisstijl, dat zijn namelijk geringe onderdelen ervan. Zie het maar als een omhulsel van een auto waarmee je wilt rijden. Ziet er mooi uit maar je kunt er niet mee rijden omdat het geen inhoud bevat.

Een huisstijl draait om jouw visie, waarden en karakter.

De beleving van je bedrijf speelt mee want wat is de sfeer die je wilt uitdragen? Ben je echt een natuurliefhebber .

De tweede reden dat je huisstijl geen eenheid heeft

Omdat jouw huisstijl niet jouw visie, waarden en karakter niet uitstraalt is het moeilijk om harmonie te behouden en te realiseren omdat je andermans samenstelling uitprobeert. En niets is zo vermoeiender dan niet jezelf te zijn. Het zal je veel energie kosten. Daarom is het echt van belang om je eigen keuzes te maken, een ontwerper kan daarbij helpen maar volg je gevoel hierin.

5 praktische tips voor harmonie in je huisstijl

Tip 1: Start met wie jij bent als persoon
Tip 2: Hoe voelen je klanten bij jouw product of dienst?
Tip 3: Maak een visuele moodboard (bekijk hier tips om een huisstijl moodboard te maken)
Tip 4: Kijk niet naar anderen
Tip 5: Voel en volg je intuïtie ( hoe vaker je dit doet hoe makkelijker dit wordt)

Hulp nodig bij het ontwerpen van je huisstijl?

Omdat veel ondernemers tegen dit probleem aanlopen heb ik een mini cursus ontwikkeld. Binnen 5 weken heb je je eigen huisstijl ontwikkeld. Hierin begeleid zal ik je stap voor stap begeleiden naar een huisstijl die harmonie uitstraalt.

Bekijk hier de cursus