productfoto, afbeelding, beïnvloed, reclame maken

door: Debora Boon •

5 voorbeelden waarbij reclame je onbewust beïnvloed

Je product is hoe jij jezelf presenteert. Het bepaalt wanneer mensen geïnteresseerd zijn om meer over jou te leren. Net zoals een boek, hoort de cover interesse te wekken rond het verhaal. Maar het moet ook echte inhoud bevatten. In deze blog ga ik je 5 voorbeelden laten zien over het effect van beïnvloeding zodat jij echte verbinding kunt creëren met je productafbeelding.

1. Welke afbeelding geeft je het gevoel dat je de koffie op gaat drinken?
2. Bij welke foto kun je de koffiebonen ruiken?

visueel beïnvloed, reclame

3. Bij welke foto geeft je het gevoel van een zakelijk gesprek?

Welk persoon voelt direct?

Welke client voelt zich ontspannen?

Die subtiliteit valt je wel op in je werk maar niet direct in je design of productafbeeldingen. Laten we je kennis ook online gaan inzetten. Volg de workshop “Zo wordt je product een must-have” en laat je waarde en expertise erin voorkomen.

Beïnvloeden met je productafbeelding

Beïnvloeden heeft vaak een onterechte stempel als slecht of manipulatie. Het is natuurlijk wat onze mind er zelf aan koppelt. Hoe ik het zie: Je stimuleert je klanten naar een bepaalde richting als zij daar klaar voor zijn. Net zoals het bewust worden van een probleem heeft dat tijd, liefde en uiteindelijk het inzicht dat er een probleem is of net zoals in een gesprek waarin je je klant een inzicht wilt geven die hun leven verbeterd.

Je waarde laten ervaren in een productfoto

Jouw productfoto’s zijn als kleine verhalenboekjes. Elke foto vertelt iets over wat je product bijzonder maakt en welke gevoelens of emoties het kan oproepen.

Zo kun je direct het gevoel oproepen van ontspanning na een sessie, de opluchting na een healing, of de groei na een traject kunt ervaren. Dat is de kracht van jouw productfoto’s! Het laat zien wat jij wilt bereiken met je client.

Bewuste productfoto’s laten maken

Door bewust te kiezen welke aspecten je in je foto’s benadrukt, nodig je jouw klanten uit om de ervaring van jouw product te beleven voordat ze het zelfs maar hebben gekocht.

Het draait allemaal om het creëren van een verbinding met je client, waarbij je hen laat zien dat je ze begrijpt, empathie kan geven en laat zien dat je hun kan helpen waarnaar ze verlangen.

Onze 3 best gelezen blogs van het afgelopen jaar.