3 tips – Van je kracht naar een huisstijl ontwerp

Hoe kun je van je eigen unieke krachten laten ervaren in een huisstijl ontwerp? Want hoe zet je jezelf neer in een ontwerp? Je wilt het graag uitstralen zoals je bent maar hoe?

Een huisstijl realiseren gaat over kleur, vormen, sferen, patronen en lettertypes maar het is een persoonlijk proces. Vraag een vormgever om dit te begeleiden. Je kunt zelf je huisstijl ontwerpen of het uit handen geven.

Het is goed voordat je met een huisstijl begint om je karakter uit te schrijven, wie ben je nu precies en wat zijn je kwaliteiten en verbeterpunten? Daarnaast kun je een moodboard maken om het visueel te kunnen beleven.

Tip 1: Tijd

Geef het de tijd, in de huidige maatschappij willen we alles vandaag en het liefst nu. Maar een moodboard heeft tijd om het goed door te voelen. Net zoals je de weg moet vinden in een supermarkt terwijl het aangegeven staat. Sta bij een huisstijl maken vooral stil hoe je je daarbij voelt. Je intuïtie zal je de weg wijzen.

Tip 2: Mening van anderen

Vraag niet aan anderen. Ik merk in de afgelopen jaren wanneer mensen onzeker worden dat ze het vragen aan anderen. Twijfelen door de reactie van anderen en passen daarnaar hun ontwerp aan. Jij bent alleen degene die het voelt, anderen kunnen dat nooit voor jou bepalen.

Daarbij zijn ook vrienden en familie niet je doelgroep, dus mocht je het toch willen vragen stel deze aan je doelgroep. Aan hen verkoop je je product of diensten immers.

Tip 3: Werk aan jezelf

Door te werken aan jezelf begrijp je waarin je vastloopt, durf je beter je eigen keuzes te maken en vertrouwen te hebben in jezelf om krachtig te kunnen voor je visie en waarden. Dit zal je merken in een huisstijl.

Zoals je merkt is een huisstijl is geen proces wat specifiek alleen gaat over kleuren en lettertypes gaat, het gaat veel dieper en is meestal ook een persoonlijk proces.